Buitenverlichting


Buitenverlichting voor een sfeervolle tuin.

Licht in de tuin maakt dat je op zomeravonden prettig kunt buiten zitten. Het jaar rond zorgt buitenverlichting ervoor dat je vanuit binnen de tuin in kunt kijken. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel maar zo betrek je de tuin ook bij het leven binnenshuis. Tenslotte is licht natuurlijk ook functioneel.

Het maakt dat je de auto naar de juiste oprit stuurt, het pad naar de voordeur ziet en het sleutelgat kunt vinden. Met de juiste buitenverlichting geniet je dus nog meer van je tuin of terras.

12 volt en 230 volt.

Er is buitenverlichting verkrijgbaar op basis van 12 volt en 230 volt. Spaander en Groot hoveniers biedt buitenverlichting gebaseerd op laagspanning, 12 volt. Dit type tuinverlichting kan Spaander en Groot hoveniers installeren. De laagspanningkabels zijn absoluut veilig, zelfs wanneer de kabel beschadigd zou raken. Ze hoeven dus niet zoals bij kabels van 230 volt, minstens 60 cm onder de grond verwerkt te worden.

De 12 volt kabel kan direct onder de bestrating verwerkt worden of in de borders worden bedekt met slechts wat aarde. Een geruststellende gedachte zeker met spelende kinderen of gravende huisdieren in de buurt. Ook wanneer er grotere afstanden in de tuin overbrugd moeten worden is het in-lite systeem geschikt. Hiervoor heb Spaander en Groot hoveniers een zwaardere 12 volt kabel beschikbaar.

LED buitenverlichting niet duurder.

LED tuinverlichting heeft de afgelopen jaren een enorme verbetering in efficiency doorgemaakt en is inmiddels ook voor het verlichten van de buitenruimte de meest duurzame en energiezuinige optie. Hoewel in aanschafprijs (nog) vaak duurder, blijkt LED buitenverlichting in de meeste gevallen onder aan de streep toch voordeliger te zijn.

Omdat LED minder energie verbruikt dan een traditionele lichtbron kun je over het algemeen uit de voeten met een goedkopere transformator en kabel.Door het lagere energieverbruik zal daarnaast ook de energierekening lager uitvallen. En omdat de levensduur van LED vele malen langer is dan die van de traditionele lichtbronnen, heb je bij LED armaturen geen kosten voor het vervangen van de lichtbron.